Onderhoud veersysteem

Het onderhoud aan een veersysteem vergt een specialistisch en inhoudelijke kennis over dit soort systemen. Als Citroën specialist hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring met dit soort systemen. Wij kennen alle ins en outs van het veersysteem. U hoort het al, uw auto is bij ons in goede handen!

Onderhoud veersysteem? Maak direct een afspraak

  • Specialistisch onderhoud door een specialist!
  • U kunt bij ons terecht voor alle automerken.
  • U kunt ons bellen voor vrijblijvend advies.

Maak gelijk een afspraak of bel naar 0318 – 510 110.

Maak een afspraak

Het veersysteem

Het veersysteem maakt gebruik van hydropneumatiek. Het veersysteem is verantwoordelijk voor het laten stijgen en laten zaken van de vering waardoor uw auto hoger of lager op de weg komt te liggen. Dit prachtige systeem is in 1954 uitgevonden door Citroën, maar wordt vandaag de dag ook toegepast door bijvoorbeeld Mercedes-Benz, Rolls Royce, Bently, Peugeot en GINAF Trucks. Daarnaast dient het veersysteem ook als schokbreker. Een prachtig, multifunctioneel systeem dus.

Onderhoud veersysteem

Het veersysteem is bijzonder complex en werkt door gassen en vloeistoffen te combineren. Dit systeem koppelt de motor met een riem aan een pomp met LHM-vloeistof om in het integrale hydrolische systeem van de remmen, wielophanging en stuurbekrachtiging druk op te bouwen. U hoort het al, diverse cruciale onderdelen van uw auto zijn verbonden aan dit complexe systeem. Wij adviseren dan ook het onderhoud uit te besteden aan een specialist. Zo voorkomt u ellende en meer kosten, doordat veel garages veel meer zullen moeten zoeken. En deze tijd betaald u voor.

Bij het nieuwe type auto is de pomp vervangen door een elektrische pomp en het LHM-vloeistof is vervangen met LDS-vloeistof. Het veersysteem staat ook niet meer in verbinding met het remsysteem, nog wel met de stuurbekrachtiging.

Twijfelt u of uw auto onderhoud nodig heeft? Kom langs en laat u gratis en vrijblijvend adviseren.

Maak een afspraak