Distributieriem vervangen

De distributieriem heeft terecht een reputatie opgebouwd als een onderdeel wat u tijdig moet vervangen. Wanneer u de distributieriem niet tijdig vervangt loopt u kans op ernstige motorschade. Een distributieriem dient dan ook preventief vervangen te worden. Gemiddeld gebeurt dit rond de 120.000 tot 150.000 km. Uiteraard verschilt dit per merk.

Distributieriem vervangen? Maak direct een afspraak

  • Wij controleren gelijk uw gehele distributiesysteem.
  • Voorkom ernstige motorschade! Vervang op tijd.
  • U kunt bij ons terecht voor alle automerken.
  • U kunt ons bellen voor vrijblijvend advies

Maak gelijk een afspraak of bel naar 0318 – 510 110.

Maak een afspraak

Distributieriem vervangen

Een distributieriem behoort tot het distributiesysteem. Omdat de distributieriem onderdeel is van een systeem controleren wij gelijk andere onderdelen zoals de geleiderollen en de waterpomp. Een distributieriem vervangen is intensief en zeer tijdrovend werk. Omdat de waterpomp makkelijk bereikbaar is wanneer de distributieriem er af ligt wordt deze vaak mee vervangen. Dit onderdeel vervangen is specialistisch werk en wordt bij ons ook uitgevoerd door specialistische monteurs.

Wanneer moet u de distributieriem vervangen?

Een grote misvatting is dat veel mensen denken dat het maken van kilometers voor slijtage zorgt aan de distributieriem. Echter moet u ook rekening houden dat uitdroging voor een slechter wordende distributieriem kan zorgen.

De kosten

De kosten verschillen per auto. Dit is afhankelijk van hoe makkelijk wij de distributieriem kunnen bereiken. Maar ook uiteraard verschillen de kosten van het onderdeel per type auto. Laat u daarom goed informeren. Distributieriem controleren of vervangen? Voor meer informatie zijn wij telefonisch bereikbaar op 0318 – 510 110 of maak rechtstreeks een afspraak via onze contactpagina.

Maak een afspraak